De influencer marketing campagnes van afgelopen week

De ontwikkelingen voor de regels voor samenwerkingen krijgen steeds meer vorm. Samenwerkingen met influencers moeten steeds duidelijker vermeldt worden. Influencers kunnen nu zelfs boetes krijgen als ze niet duidelijk aangeven dat het een betaalde samenwerking is, of om een gekregen product gaat. We hebben online weer gezocht naar verschillende samenwerkingen en we geven je een overzicht van wat er allemaal is gevonden.

Dionne – Oerrr

Oerrr zet zich in voor de bijen, er zijn namelijk steeds minder bijen en dat is slecht nieuws. Dionne is een samenwerking met Oerrr aangegaan om dit onder de aandacht te brengen bij haar publiek. Je kunt op de website een pakket aanvragen waarbij je meer informatie ontvangt over hoe je de bijen een handje kunt helpen.

Annic ten Duis – Hellofresh

Een hele hoop influencers zijn de afgelopen tijd benaderd door Hellofresh, ze kregen een box opgestuurd en maakten de recepten in hun video’s. Annic heeft deze keer een recept met asperges en aardappeltjes. Ze heeft de kortingscode voor de box gedeeld in haar beschrijving onder de video. Ook zet ze erbij dat het om een samenwerking gaat.

Selma –  Rodial

Selma gaf aan dat ze al een tijdje deze producten van Rodial wilde uit proberen. Ze verteld in de video dat ze deze nu cadeau heeft gekregen. Ze wilde ze graag uitproberen omdat zag dat een meisje met een mooie huid ze ook gebruikte. Ze heeft verder niet in de beschrijving vermeldt dat ze de producten heeft gekregen.

Laura Ponticorvo – Daniel Wellington

De strijd bij de horlogemerken is nog niet gestreden, Daniel Wellington is nu een samenwerking aangegaan met Laura Ponticorvo. Ze heeft op een transparante manier aangegeven dat het om een samenwerking gaat. Dit kun je zien aan kader bovenaan de post waarin staat dat het om een betaald partnerschap gaat.

Gio – Transavia

Gio heeft een video gemaakt in samenwerking met Transavia, daarnaast heeft hij een instagrampost geplaatst waarbij hij poseert met een transaviavliegtuig in een terminal. Hij heeft dit aangegeven met de #sp, dit kan staan voor sponsoring of sponsored.

Charlotte Blitzblum – Bobbi Brown

Charlotte heeft de producten van Bobbi Brown opgestuurd gekregen en is daarmee blij verrast. Ze heeft een aantal reinigingsproducten ontvangen en wist niet dat Bobbi Brown deze ook verkocht. Ze kijkt er naar uit om ze uit te proberen. Ze verteld in de video dat ze de producten heeft gekregen en plaatste onder haar video een link naar de producten die te koop zijn bij Douglas.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *