Investeer in de online vindbaarheid van je bedrijf

Het internet blijft groeien, het internetverkeer wordt uitgebreider door de toename van slimme apparaten. Daarom is het belangrijk dat je blijft investeren in jouw bedrijf zodat de consument je kan zien maar vooral vinden. Maar als je het doet, doe het dan verstandig.

Internetgebruik blijft groeien

Cisco publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat het web in 2121 drie keer zo groot zal zijn ten opzichte van 2017. Dit komt door de nog grotere toename van Internet of Things (onder andere smart homes, smart cities, connected toys) en snellere verbindingen.

Met dit in het vooruitzicht, denk je aan investeren. Je wilt bij blijven ten opzichte van de concurrentie. Je laat een nieuwe website bouwen, je zoekt investeerders die geld willen stoppen in de ontwikkeling van een nieuw product of je zet een marketingcampagne op.

Grote investeringen die je hoopt terug te verdienen omdat er veel consumentenvertrouwen is. Echter is stilzitten in deze periode onverstandig. Aangezien het gebruik van internet onder de consument blijft groeien, waarom dan nu niet investeren in de online vindbaarheid van jouw bedrijf?

Hoe belangrijk is een website?

De consument heeft zich in de loop der jaren steeds meer verplaatst naar het online kanaal. Het aantal winkelvestigingen in de afgelopen 10 jaar is met 4,4% gedaald. Het aantal webwinkels is daarintegen vervijfvoudigd. Dit blijkt uit onderzoek van CBS op basis van vragen van WNL.

Hieruit moet je concluderen dat je als bedrijf online aanwezig moet zijn. Een website is het visite kaartje van je bedrijf.

De vindbaarheid van je website

De website moet onder de aandacht komen bij Google of een andere zoekmachine. Natuurlijk wordt je website gevonden door Google maar dat is omdat de zoekgigant alle websites vindt. Maar ben je ook relevant voor Google en resulteert dit in top posities? Heb je ‘autoriteit’ in de ogen van Google ten opzichte van je concurrenten? Dat is vaak het probleem.

Een relatief goedkope en duurzame investering

Informatie hoe relevant voor zoekmachines te worden ligt voor het grijpen. Zoek maar eens ‘hoe mijn website bovenaan de zoekresultaten krijgen‘. Vroeger hield iedereen deze informatie voor zichzelf. Nu publiceert men het ene naar het andere artikel met nieuwtjes en slimme toepassingen hoe in de top 3 zoekresultaten te komen.

Desondanks blijft het moeilijk om echt online succes te hebben op SEO gebied. Het draait allemaal om ervaring, kennis, creativiteit en volharding. Wanneer één van deze eigenschappen niet aanwezig is, probeer dan niet zelf met beperkte kennis de website vindbaar te maken.

Door bijvoorbeeld te ‘over optimaliseren’, of je website aan te melden bij de verkeerde websites, kan je er zelfs voor zorgen dat Google jouw website niet meer wil indexeren omdat je aan het ‘valsspelen’ bent. Je begeeft je op glad ijs (je begeeftje op zogeheten Gray- of Blackhat SEO) en krijgt een zogenaamde Penalty. Google hekelt van dit soort praktijken en is continue bezig alleen de meest relevante zoekresultaten te presenteren.

Koop de juiste kennis in

Heb je geen budget voor dure advertenties in kranten of magazines? Dan is in zee gaan met een SEO bedrijf om gevonden te worden op relevante keywords verstandig. Je leert zodoende van een expert wat relevant is voor SEO, zodat je indien gewenst op middellange termijn zelf collega’s kunt aansturen. De toename en conversie van het aantal bezoekers is inzichtelijk via bijvoorbeeld Google Analyitics, zodat de investering goed meetbaar is.

Door de juiste SEO aanpak kan jouw website autoriteit krijgen en een enorme toename in organisch verkeer (bezoekers die niet via een advertentie op jouw site komen). Naast factoren zoals uniekheid en relevantie van je content, autoriteit (o.a. gemeten naar het aantal relevante inkomende links), sociale factoren (zoals het aantal ‘Likes’ en hoe vaak er over je wordt gesproken via Twitter of internetfora) spelen ook zaken zoals de leeftijd van je website en de historie / ontwikkeling van het aantal links een rol.

Door het groeiend aantal internetgebruikers en oriëntatie via zoekmachines, is het zeer verstandig niet langer te wachten met investeren in je online vindbaarheid.

Wil je op korte termijn echt meters maken en meer bezoekers via Google op je site? Fluencify helpt je daarbij. Wij drinken binnenkort graag een kop koffie om de mogelijkheden met je door te spreken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *