Ook een nofollow backlink heeft positief effect!

Linkjes, linkjes en nog eens linkjes. Dat is eigenlijk het enige waar SEO’rs over nadenken. Hoe krijgt mijn website een nieuw linkje, het liefst naar een specifieke pagina. O ja, het moet ook nog eens een dofollow backlink zijn. Maar is dat wel zo?

Het is bekend dat een nofollow backlink jouw website niet hoger in de zoekresultaten krijgt maar het heeft wel degelijk voordelen. Fluencify zet ze op een rijtje:

Een link is een link!

Ook al wil een webeigenaar alleen een nofollow linkje plaatsen, het is een linkje! Dat linkje kan er voor zorgen dat er extra bezoekers naar jouw website komen.

Variatie in een type backlinks

Alleen maar dofollow links stelt jouw website in een verdachte positie. Er kan aangenomen worden dat jij als webmaster hebt betaald voor het hebben van honderden dofollow links. Deze verdenking kan resulteren in een significant lagere positie in de zoekresultaten. Een paar nofollow links naar jou website is dus absoluut geen overbodige luxe.

Voor wat hoort wat

Reageer ook op een blogartikel wetende dat het linkje een nofollow betreft. Blog eigenaren vinden het fijn om reacties te ontvangen over de inhoud van het artikel. Merkt één van de bloggers op dat jij vaker een inhoudelijke reactie geeft moet je niet raar opkijken wanneer zij een dofollow link plaatsen richting jouw website. Je inspanning worden vanzelf beloond.

Waarom? Het internet is van jou en mij. Achter elke website zit een persoon die net zoals jij en ik houd van positieve aandacht te krijgen over hetgeen waar hij/zij aandacht aan heeft gegeven. Bouw op een normale zakelijke manier een relatie op en op den duur betaalt dat zich uit.

Met andere woorden: Blijf actief in je eigen online werkveld. Zorg dat je gezien wordt door lezers in de reacties van een artikel. Nofollow of dofollow!

Het kan in ieder geval geen kwaad

De spiders van de zoekmachine volgen de nofollow link wel. De link heeft weliswaar geen waarde voor Google of Bing maar het kan zijn dat het algoritme wel benieuwd is wat voor een informatie achter het linkje te vinden is wat weer tot iets positiefs kan leiden.

De wondere wereld van het algoritme

Het is zeer goed mogelijk dat in het onbekende algoritme van Google nog wel iets wordt gedaan met het nofollow linkje. Wat er precies mee wordt gedaan weten een beperkt aantal slimmeriken.

De grote social media websites hebben achter hun <a href> een rel.nofollow staan. Twitter, Facebook en Instagram geven dus geen waarde mee in het linken naar de andere websites. Toch staan er steeds vaker likes, shares, tweets etc. in de zoekresultaten. Op deze manier rankt Google de populairiteit van je bericht wel mee.

Hoe kan je zien of een website do- of nofollow is?

Druk op de rechter muisknop op het witte gedeelte in dit artikel. Klik op paginabron weergeven (als dit er niet exact staat druk dan op iets met paginabron). In het scherm dat verschijnt druk op je control f (de zoekfunctie) en zoek naar nofollow. Wanneer je geen nofollow vindt zijn de backlinks altijd dofollow.

Tevens zijn er via de webbrowser Firefox add ons  te gebruiken om te achterhalen of een website dofollow of nofollow in de het linkadres zet.

Nodofollow add ons Firefox

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *