Succesvoller linkbuilden met de Fluencify Methode

Foto van een contentcreator, influencer marketing

We zijn altijd op zoek naar de optimale manier om relevante links van websites met hoge autoriteit te realiseren en om dit proces te optimaliseren. Om de kans op succes te vergroten, werken we sinds kort op een manier waardoor we de kans aanzienlijk vergroten dat we deelbare content maken waar ook écht behoefte aan is. Slim linkbuilden noemen we dat. Lees verder voor een kijkje in onze keuken.

Waardevolle websites in kaart brengen

Eerst kiezen we een zoekwoord. Dit gebruiken we als uitgangspunt voor onze linkbait. We brengen hierbij relevante websites in kaart die we uiteindelijk gaan benaderen met de linkbait. Voer het zoekwoord in bij Google en er komt een lijst met websites tevoorschijn. Herhaal dit met synoniemen voor het zoekwoord voor meer relevante websites. Er zijn verschillende online tools om websites die een gunstige impact hebben bij een verwijzing, te selecteren en op te slaan. Ook de interactie met deze sites is met deze tools te monitoren. Zo gebruiken wij BuzzStream. We brengen zo veel mogelijk relevante websites in kaart.

Enquête uitsturen

Vervolgens stellen we een enquête op. Een goede tool hiervoor is Google Forms. Hiermee kan je heel eenvoudig een enquête opstellen (zie afbeelding). We sturen deze enquête uit onder de relevante websites om te vragen of ze interesse hebben en of ze het leuk en interessant vinden om mee te denken. Dit zorgt al voor een band met de relevante websites. Je kunt heel gericht vragen wat iemand wil. Willen ze een infographic of toch misschien een video? En wat voor inforgraphic vinden ze dan interessant?

 

Enquete over infographics

Voorbeeld succesvolle linkbait creatie

Wij hebben voor een klant bijvoorbeeld 6 voorbeelden van buitenlandse infographics in een enquête gezet en uitgestuurd. Hierin vroegen we of ze interesse hadden in een Nederlandse variant. Daaruit bleek dat de meeste websites een voorkeur hadden voor één bepaalde infographic met veel beeld en weinig tekst. Die hebben we verder uitgewerkt. Op deze manier ontwerpen we iets waar websites ook echt geïnteresseerd in zijn.
Diagram linkbuild resultaten

Keuzes maken

Stap drie is de uitslagen van de enquête goed en overzichtelijk verwerken.
Google Forms verwerkt de gegevens uit de ingevulde enquêtes in overzichtelijke documenten en diagrammen (zie afbeelding, hierin is [image] de infographic uit de enquête). Dit zorgt voor overzicht en zo kunnen we snel besluiten welke linkbait we verder gaan ontwikkelen en waar juist geen interesse in is.

Linkbait creëren

Stap vier is het uitwerken van de populairste linkbait. Uit de enquête zal blijken wat de doelgroep graag wil gebruiken. Dit gebruiken we als uitgangspunt om mooie, eigen linkbait te creëren. Ondertussen houden we de respondenten op de hoogte van het proces en wanneer ze de linkbait van ons kunnen verwachten.

Outreach

De laatste stap is het versturen van de linkbait naar de geïnteresseerde partijen. Na het creëren van linkbait is het nu tijd om de websites te benaderen. Wat hierbij kan helpen is een outreach plan van aanpak. Zo schrijven we alvast een conceptmail en bepalen we hoe we reageren op verschillende scenario’s. Wat doen we als iemand niet reageert, of een vergoeding of tegenprestatie vraagt? Door hier alvast over na te denken, kunnen we snel reageren. Omdat we interessante linkbait aanbieden, is de kans op een link nu veel groter. Ook helpt het dat we al eerder contact hebben gehad. Zo realiseren we op een slimme manier meer links.

Bij Fluencify helpen we je graag verder

Bij Fluencify hebben we ervaring met deze manier van werken en kunnen dit ook verzorgen voor jouw bedrijf. Ook schrijven we (op aanvraag) een leuk, uniek artikel bij de linkbait. Wij drinken binnenkort graag een kop koffie om de mogelijkheden met je door te spreken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *